‘Blasmusik’ in Zuidbroek

ZUIDBROEK - Op zaterdagavond 22 april 2017 komen de muzikanten van Egerländerkapel De Postjagers met zangduo Astrid en Bob naar Zuidbroek om een gezellige muziekavond te verzorgen.. Het concert van De Postjagers wordt gehouden in Dorpscentrum De Broeckhof, aanvang 19.30 uur (zaal open om 19.00 uur).

Toegangskaarten (inclusief 1 koffie/thee) á € 5,00 zijn in de voorverkoop verkrijgbaar bij De Broeckhof of te reserveren via telefoonnummer 0598-452995 of via email: postjagersinconcert@ziggo.nl Op de avond zelf zal de entree 6 euro bedragen.

De Postjagers uit Groningen, onder leiding van kapelmeester Onno Jagers, is een Egerländerkapel uitkomend in de Supertopklasse, het hoogst bereikbare amateurniveau en is Nederlands Kampioen. Veel leden maken deel uit van Gruno’s Postharmonie Groningen.

De Egerländer muziek bestaat voornamelijk uit marsen, polka’s en walsen, die op een specifieke, Böhmische, manier gespeeld moeten worden. Met name de bekende musicus Ernst Mosch heeft vanaf ongeveer 1955 met zijn orkest Die Egerländer Musikanten deze muziek enorm populair gemaakt.

De afgelopen jaren is het aanbod van de zogenaamde Egerländer blaasmuziek minder groot geworden, met name in de regio Groningen/Drenthe. Helemaal als je dat vergelijkt met de grensregio Twente, Gelderland en Limburg. Hier heeft bijna ieder dorp een eigen Egerländerkapel binnen de grenzen. In Menterwolde en omgeving heeft deze muziek altijd een enorme belangstelling gehad. Denk maar aan de jaarlijkse concoursen voor blaaskapellen in de Menterne.