Kinderen enthousiast voor techniek

VEENDAM - Paragon Pet Products ondertekende woensdagmorgen in het bijzijn van leerlingen van de Mgr. Bekkersschool en vrijwilligers van Winkler Prins. een sponsorcontract met Techforfun, het techniekproject voor basisschoolleerlingen uit Veendam, Pekela en Menterwolde.

,,Dankzij de sponsoring door Paragon Pet Products hebben we voor de komende drie jaar een stabiele financiële basis voor dit prachtige project,” aldus Roel Hummel, die namens de stuurgroep Techforfun coördineert.

Techforfun is in 2013 opgezet om leerlingen in het basisonderwijs enthousiast te maken voor techniek. In het project werken basisscholen samen met het voortgezet onderwijs, gemeenten en bedrijven. Hummel: ,,De lessen worden op de eigen basisschool voorbereid en de praktische uitvoering vindt plaats in het speciaal daarvoor ingerichte technieklokaal van scholengemeenschap Winkler Prins. De lessen worden begeleid door een zeer betrokken team van vrijwilligers en een coördinator. Alle deelnemers zijn enthousiast over het project, dat in 2015 de Groningse Onderwijsprijs won. Letterlijk duizenden kinderen komen dankzij Techforfun in aanraking met techniek. We hopen dat hen dit op termijn stimuleert om een technisch beroep te kiezen; de maatschappij zit namelijk te springen om technische vakmensen.”

Aan zo’n mooi project hangt natuurlijk een kostenplaatje. “Het was lange tijd onzeker of we er op de langere termijn mee door konden gaan. Maar dankzij de fantastische steun van Paragon Pet Products zijn de lessen de komende drie jaar veiliggesteld. Paragon is voor ons een hele natuurlijke partner: innovatief, no nonsens en technisch zeer sterk.”