Tim Knol VAN NIEUWE ALBUM in ‘t Keerpunt SPIJKERBOOR

Veendam - Spijkerboor Na het verschijnen van zijn titelloze debuut in 2010 ging het hard met Tim Knol. Op zondag 30 april (15 uur) staat hij in café ‘t Keerpunt in Spijkerboor.

De plaat kreeg lovende kritieken, single Sam werd een hit. Nederland maakte kennis met Tim Knol, en was gelijk overtuigd van zijn talent. Dit bevestigde hij met Days, zijn tweede album. Hij speelde op alle grote festivals (Lowlands, Pinkpop), in talloze clubs en deed een theatertour. Tim groeide uit tot een grote naam in de Nederlandse popmuziek.

Op Tim’s derde album Soldier On klinkt hij volwassener. Een muzikant die in korte tijd veel meemaakte. De goede en minder goede momenten van drie jaar onderweg zijn terug te vinden op deze plaat. OOR schreef: ‘De liedjes klinken gelaagder, melodieuzer en meer uitgebalanceerd dan op zijn voorgaande werk. Daarbij zijn de teksten zijn meest persoonlijke tot nu toe en is zijn stem zowel leniger als vaster’.

In maart 2015 laat Tim zich van een hele ander kant zien. Die maand verschijnt er een plaat van The Miseries, een garage/punk/powerpop band die hij begint met 3 vrienden uit Hoorn. Met deze band worden er een stapel puntige, harde maar enorm catchy liedjes geschreven die doen denken aan The Ramones, Pavement en The Replacements. De recensies zijn himmelhoch jauchzend! The Miseries toeren langs vele clubs en festivals dat jaar. Tim is een muzikale allesvreter met bezieling het hoogst in het vaandel. NRC schrijft: ‘The Miseries beste rockband op Noorderslag’.

Tim heeft net z’n uitgebreide Lost & Found theatertour afgesloten. In het najaar van 2017 moet zijn nieuwe vierde album verschijnen.

Op vrijdag 21 april 2017 organiseert de Culturele Raad Muntendam een toneelavond. De Toneelvereniging De Harmonie uit Zuidwending speelt Helmut Schmidts Beestenbende op de Keizershoeve. Een kluchtig blijspel in drie bedrijven. Entree 5 euro, inclusief koffie/thee en 1 consumptie.

De VOVO (Vereniging voor Ouderen in Veendam en Omstreken) organiseert op Goede Vrijdag voor leden en niet leden, in Zalenverhuur Sorghvliet, voorheen de Dukdalf, de Reede 1 te Veendam de Groninger Paastraditie Neutn schaitn. Aanvang 14.00, inloop vanaf 13.30.

Op 18 april aanstaande (20.00 uur) organiseert de Historische Kring Menterwolde een lezing over de archeologie van

de Noordelijke kuststreken. Dit gebeurt op boerderij-cafë Mausel in Noordbroek. Deze lezing zal in het teken staan van de oudste permanente bewoning van onze streek.

De Groningse wierden en Friese terpen worden ook wel de schatkamers van de wadden genoemd. Vooral de verdronken dorpen van het Reiderland stonden bekend om hun rijkdom. Veel wierden zijn afgegraven en hebben daardoor hun geheimen prijs gegeven.

De spreker van deze avond is Evert Kramer, geboren op het Noordbroeksterhamrik. Evert studeerde

Geografie en Prehistorie aan de Rijksuniversiteit Groningen, met als specialisme Paleolithicum en was tot zijn pensionering als archeoloog verbonden aan het Fries museum. Tijdens zijn werk zag hij meerdere

spectaculaire vondsten voorbij komen. In de lezing gaat hij in op de meest spectaculaire terpvondsten

zoals b.v. de fibula van Wijnaldum. Dit 7e -eeuwse topstuk uit de collectie van het Fries Museum is

ingelegd met meer dan driehonderd schitterende granaten en halfedelstenen die afkomstig zijn uit India.