Succesvol koor zoekt leden

VEENDAM - Het gemengd seniorenkoor Blief fit, zing mit uit Veendam deed vorige week mee aan de zangmiddag die door het zangkoor D.E.S. uit Veelerveen in samenwerking met de Bond van Koren in Groningen werd georganiseerd.

Het was een middagvullend programma, waar de vijf deelnemende koren zich allemaal van hun beste kant lieten horen. Het seniorenkoor Blief fit, zing mit, beet samen met De Medeklinker uit Winschoten, zowel voor als na de pauze de spits af. De beide koren hadden met hun eenvoudige, doch goed in het gehoor liggende liedjes, zoals altijd weer veel succes.

De voorzitter van Blief Fit, zing mit deelde onder het zingen van Rood, rood, rood zijn de rozen, rode rozen uit in de zaal, een geste die door het publiek zeer op prijs werd gesteld. Blief fit, zing mit en de Medeklinkers treden wel vaker gezamenlijk naar buiten. Beide koren kampen met terugloop van leden, dat vooral te maken heeft met de soms hoge leeftijd van de koorleden. Vooral de heren komen langzamerhand sterk in de minderheid, maar ook dameszijn van harte welkom, ook uit de omliggende dorpen.

Houdt u van zingen en lijkt het u wel wat om een keer een repetitiemiddag bij te wonen, dan kan dat in Veendam op maandagmiddag tussen 13.30-15.30 uur in de ouderenzaal van Compaen.

Tussen half drie en drie uur kunt u onder het genot van een kopje koffie of thee ongedwongen kennismaken met de koorleden. Voor de Medeklinker is de repetitie op donderdagmiddag van 14.30-16.30 uur in de Boschpoort, Bosplein 1 te Winschoten. Ook hier staat een kopje koffie of thee voor u klaar.