‘De eerste keer dat we groot optreden’

VEENDAM - Donderdagavond 13 april treden Leonie Woltmeijer (18) en Bart Geleynse (16) op in de foyer van het Theater vanBeresteyn. Tijdens koopavond zal het jong en aanstormend talent een aantal popliederen ter gehore brengen.

Theater vanBeresteyn biedt de komende weken op donderdagavond podium aan nieuwe talenten. In de Veenkoloniën bruist het ervan en dit keer is het de beurt aan twee jongeren uit Veendam: Leonie en Bart.

Dankzij hun ouders leerde het muzikale duo elkaar kennen. Leonie zingt en Bart speelt piano. Ze kijken uit naar hun optreden in vanBeresteyn, maar ze vinden het ook spannend. Bart: ,,Het is voor ons de eerste keer dat we groot optreden en zijn benieuwd naar hoe we dat gaan ervaren. We hebben vaker op het podium gestaan, maar dat was voor een klein publiek of vrienden, dus nog relatief veilig.’’

Bart speelt sinds zijn zevende piano en heeft al negen jaar les. Leonie daarentegen zingt nog niet zo lang. Vaak zong ze achter gesloten deuren, maar sinds een aantal jaren durft ze van zich te laten horen. Leonie: ,,Mijn ouders en vrienden zeiden dat ik kon zingen, maar om dat publiekelijk te doen vond ik nog een stap te ver. Toen ik een paar jaar geleden zangles nam veranderde dat’’.

Bart hoorde Leonie zingen en vroeg haar om samen een nummer op te nemen. Thuis heeft hij een eigen studiootje, wat niet zo verwonderlijk is als je hoort over zijn plannen. Na zijn VWO wil hij verder in de muziek en naar de popacademie in Enschede. Bart: ,,Mijn ouders steunen mij daarin en mijn vader heeft mij gesponsord bij mijn eigen studiootje. Leonie en ik hebben er al een aantal nummers opgenomen. Het is ontzettend veel werk, maar zo verschrikkelijk leuk. Soms zijn we zelfs een hele dag bezig’’. Op de vraag wat we kunnen verwachten, grapt Leonie: ,,Een vals nootje’’. Bart lacht en vult aan: ,,We zingen bekende popliederen, we verklappen nog niet te veel, maar een nummer kunnen we al wel onthullen en dat is All i ask van Adele.’’

Bart en Leonie hopen dat er veel mensen komen kijken en luisteren. Voor jong en oud is het concert zeker de moeite waard. Het start om 20.00 uur, is gratis en duurt veertig minuten, maar dan is het nog niet afgelopen. Na het muzikale duo zal de Veendamse Michelle Veldhuis van The Voice Kids nog een aantal liederen ter gehore brengen en treed er een dansgroep op van Oxygym.

Initiatiefnemer Bert Kraan en spotter van jong talent, is regelmatig opzoek naar jong talent. Ben je tussen de twaalf en dertig jaar en kun je een toontje raken, dansen of een instrument bespelen? Stuur dan een mailtje naar bertkraan@netvisit.nl Misschien sta jij dan binnenkort op het podium bij vanBeresteyn.

Door Yvonne de Noord