Ruim 5000 euro voor Make my Memory

VEENDAM - Onder werkelijk schitterende weersomstandigheden werd zondag de Make my Memory tocht gehouden. Ruim 150 deelnemers fietsten of wandelden vanuit en door Veendam voor stichting Make a Memory.

De tocht werd georganiseerd door Borca Consult en Petraas uw huidspecialist uit Nieuwe Pekela. Eigenaar Fred Borchers van Borca Consult werd 50 jaar: ,,En dat wilde ik dat op een bijzondere manier vieren. Volgens mij goed gelukt, want wie krijgt er nu een verjaardagscadeau van ruim vijfduizend euro?” Hij schonk het hele bedrag aan Stichting Make a Memory.

Stichting Make a Memory fotografeert kosteloos, op verzoek van ouders en via bemiddeling van zorgprofessionals ernstig zieke, terminale en overleden kinderen in de leeftijd van 23 weken (zwangerschap) tot en met zeventien jaar. Voorzitter Ed van Schaik kwam speciaal voor het evenement uit Brabant naar Veendam. “Met dit bedrag kunnen wij ruim twintig ouders een blijvende herinnering geven. Dat zijn bijna alle aanvragen in Oost-Groningen voor een heel jaar.”

Het bedrag werd mogelijk gemaakt door grote en kleine donaties van sponsoren en deelnemers. Ook zorgden regionale ondernemers voor een hapje en een drankje voor, tijdens en na de tocht. Met het uitzonderlijke weer op de koop toe waren de deelnemers dan ook vol lof over het evenement.