Burdy viert jubileum in vanBeresteyn

VEENDAM - Op zaterdag 22 april viert de Groninger artiest Burdy zijn 25-jarig jubileum in theater vanBeresteyn. Burdy maakte in de afgelopen jaren veel mooie liedjes waaronder de hit ‘mit mien ogen dicht’ waarmee hij landelijke bekendheid kreeg.

Bert Schaap begon al eerder met zingen, maar is sinds 10 februari 1992 actief onder de naam Burdy. ,,Ik had voordat ik als Burdy begon een discotheek en zong regelmatig voor ‘geheime zenders’. Op een gegeven moment ging ik mezelf opnemen en beluisteren. Dan hoor je wat beter kan. Daar werk je dan aan en ik zeg dan ook dat dat de beste leerschool is.”

In 1992 ging het meteen goed met zijn nummer De vissers van Zoltkamp: ,,Het was mijn eerste single en die werd goed verkocht. Ik schrijf al mijn nummers zelf en dat is al die tijd goed bevallen. Een jaar of tien later bracht ik een andere single uit: Met mien ogen dicht. Daarna ben ik veel gevraagd voor optredens: in het Oosten van het land, maar ook in Friesland. Dat was wat, hoor: een Groninger die in Friesland optreedt, maar de mensen vonden het geweldig. Ik treed nog elke week op en ik vind het geweldig dat men me nog altijd vraagt. In al die jaren heb ik ook wel een naam opgebouwd, zonder arrogant te willen overkomen. Ik voel aan welke liedjes ik moet gaan zingen; is er wat ouder publiek dan zing ik vooral Groningstalig en is het publiek wat jonger dan is het genre iets anders en natuurlijk wordt er dan veel gefeest.”

Feesten is ook de beste samenvatting voor de liedjes die Burdy uitbrengt. Het publiek zal zeker genieten van het grote repertoire aan liedjes van de zanger die dertig jaar lang melkboer is geweest en tegenwoordig buschauffeur is. De band Nuchter XL zorgt voor de begeleiding. Tevens zijn de Scheepsjoagers uit Muntendam, Jan de Vrieze, Alma Loorbach.