Doe Museum Veendam test duurzame krijtverf

VEENDAM - Verven met acryl- en olieverf zijn de standaard methodes die veelal gebruikt worden om te schilderen. Tot op heden gebruikte het Doe Museum ook acrylverf, maar nu gaan ze een test draaien met nieuwe krijtverf die voor 100 procent uit natuurlijke ingrediënten bestaat.

De verf wordt gemaakt met klei, talk en kalksteen, de natuurlijke pigmenten van plantextracten en okers geven de mooie kleuren. De verf staat voor de bezoekers klaar in poedervorm, en moet dus nog gemengd worden met water om er verf van te maken. Is er teveel verf gemaakt, dan kan de verf door de volgende creatieveling worden gebruikt en zelfs een aantal dagen bewaard worden. Zo is er minder verspilling en evenveel schilderplezier. Het Doe Museum is telkens weer op zoek naar nieuwe toepassingen die een beter alternatief zijn voor het milieu. Dat blijkt vaak nog een hele uitdaging!

Op dit moment zijn de volgende exposities in het Doe Museum te zien: Catawiki Offline met prachtig werk van onder andere Warhol, Picasso, Karel Appel, David Hockney en Chagall. Bij al deze werken is een tekenopdracht voor twaalfplussers gemaakt.

Daarnaast is er de tentoonstelling 200 Greatest Paintings met prints van de beroemdste schilderijen ter wereld, een verrassende lego-expositie en photocollographies van Van Gogh. Speurtochten voor jonge en oudere kinderen maken het aanbod compleet.

Na het bekijken van al dat moois ga dan aan de slag met kwast, klei, fotografie, papier-maché of lego. Het Doe Museum is in de vakanties iedere dag open. Buiten de vakanties is het museum op maandag en dinsdag gesloten. Kijk op www.doemuseum.nl voor meer informatie.