Groen schoolplein voor de Ommewending

VEENDAM - Woensdagmorgen heeft de jongste leerling Lotte Klap samen met de oudste leerling Yvan Kerstholt het startsein gegeven voor de realisatie van het Groen Schoolplein. Na vele maanden voorbereiding door de werkgroep leden, start het AOC Terra met de werkzaamheden om het plan, ontworpen door Arnold Panman, te realiseren.

Een plan geheel gericht op het Groen Schoolplein! Zo zullen er onder andere een amfitheater en een speelbult gerealiseerd worden. Het gaat een plek worden waar de kinderen de natuur kunnen beleven en ontdekken en uiteraard heerlijk kunnen spelen.

Met het realiseren van het Groen Schoolplein gaat 40 duizend euro gemoeid. De kinderen hebben afgelopen jaren met diverse acties veel geld bij elkaar gekregen. Daarnaast heeft de werkgroep sponsoren bereid gevonden om financiële steun dan wel sponsoring in de vorm van natura te leveren. Als dank daarvoor zullen de sponsoren een klavertje 4 ontvangen, welke vervolgens aan de muur van de school zal worden bevestigd, ter opfleuring van het plein.

Voor de zomervakantie moet het gerealiseerd zijn.