Nieuwe Scheurkalender in de maak

HOOGEZAND/VEENDAM - Terwijl op vele toiletten of op andere plekken dagelijks een velletje gescheurd wordt, zijn de voorbereidingen voor de editie 2018 van de Groninger Scheurkalender alweer begonnen. Komende weken roepen vijftien maatschappelijk betrokken organisaties op om in te zenden voor de kalender van 2018.

Vanaf 14 april kan iedereen die zich aangesproken voelt door de vraag “Wat beweegt jou in Groningen, wat raakt je of maakt je blij?” via de website van de Groninger Scheurkalender zijn of haar persoonlijke foto inzenden. Afgaande op twee eerdere edities verheugt de organisatie zich op vele honderden inzendingen, die in september door een jury worden beoordeeld en geselecteerd. De verwachting is dat er dit jaar weer meer dan in 2016 (1.250 inzendingen) ingezonden zal worden.

Iedereen die heeft ingezonden zal tijdens de officiële presentatie in november een gratis kalender krijgen.

Voor de komende editie heeft ook Noorderlicht zich als partner van de kalender aangesloten.

Noorderlicht, bekend van internationale fotomanifestaties en de fotogalerie aan het A-Kerkhof, ziet in haar partnerschap een mogelijkheid om een bijdrage te leveren aan de kwaliteit van de kalender.

Naast 322 persoonlijke voorkanten gebruiken we de achterkanten van iedere kalenderdag om een wetenschappelijk/journalistiek inzicht te delen.

Als nieuw aangesloten partner van de kalender gaat onderzoeksbureau CAB Groningen op zoek naar dergelijke weetjes. In de vorm van zogenaamde kalender-cafés organiseert CAB Groningen de komende maanden diverse ontmoetingen om de wetenswaardigheden te vangen.