De WPH maakt zich op voor reis naar Canada

VEENDAM - Na een tweetal geslaagde jubileumconcerten maakt de Winkler Prins Harmonie zich op voor een reis naar en door Canada. Zaterdag 22 april vertrekken de Veendammer muzikanten naar Vancouver om dezelfde dag nog kennis te maken met de leden van de Maple Ridge Concert Band uit de gelijknamige plaats.

Tijdens het verblijf van vier dagen in de buurt van de metropool staat een bezoek aan Vancouver Aquarium op het programma en wordt ook het Capilano Suspension Bridge Park aangedaan. Natuurlijk is er ook ruimte voor een concert: maandagavond 24 april in het ACT-Theater.

Dinsdag wordt de reis vervolgd naar Kamloops. Naast het concert op woensdag 26 april, bezoekt de WPH o.a. het Wildlife Park.

Een dag later vertrekt het 46-koppig gezelschap naar Kelowna. De Kelowna-Veendam Sister City Association is samen met de Kelwona City Concert Band verantwoordelijk voor het vierdaagse programma, met als hoogtepunt het concert op zaterdagavond in het Kelwona Community Theatre (800 zitplaatsen). Het concert op de KLO Middle School zal de stedenband tussen Veendam en Kelowna versterken. Er is een nieuwe driejarige uitwisseling gestart met 24 leerlingen van Winkler Prins en evenzoveel leerlingen van KLO Middle School.

Zondag is de langste reisdag: bijna 8 uur in de bus met tussendoor bezoekjes aan Three Valley Gap Ghost Town, Glacier National Park en natuurlijk Lake Louise. De eindbestemming van die dag is Banff. Maandag 1 mei beklimt de club de Rocky Mountains en gaat naar beneden met de Banff Gondola. Wat zal dat een prachtig uitzicht zijn! Ook in Banff wordt natuurlijk een concert gegeven.

De volgende dag verlaten de Veendammers de Rocky Mountains alweer. Eindbestemming is Didsbury. Maar alvorens daar aan te komen, bezoeken ze eerst nog Calgary Zoo. Tijdens de laatste drie dagen van de reis staan o.a. Calgary Tower, National Music Centre en Didsbury Museum op het programma. En wat dacht u van samen gezellig een ochtendje bowlen in Olds? Het afsluitende concert vindt plaats op donderdag 4 mei. In 'the gym' van Didsbury Highschool wordt samen opgetreden met het uit bijna 100 muzikanten bestaande Symphonic Winds van Didsbury Highschool. Het concert wordt voorafgegaan door een echte Canadese 'pot-luck'.

Tijdens de gehele reis verblijven de leden van de WPH en hun begeleiders bij gastgezinnen. Op die manier kunnen ze kennis maken met de Canadese cultuur en de gewoontes van de inwoners aldaar.

De reis wordt niet alleen gemaakt om te vieren dat de WPH 40 jaar bestaat, maar ook vanwege het 150-jarig bestaan van Canada. Het gehele jaar 2017 staat in het teken van dit jubileum.

De deelnemers hebben zelf de vlieg- en busreis bij elkaar gespaard. Ook zijn er acties gehouden in de vorm van het inzamelen van lege flessen en de verkoop van banketstaven en paasartikelen. Mede dankzij financiële bijdrages van de Stichting Jumelage Veendam Kelowna, InVraplus Civieltechnisch Advies en Management uit Haren, Nedmag Industries Mining & Manufacture uit Veendam en Winkler Prins kan de muzikanten een afwisselend programma worden geboden.

Na een prachtige reis en vol van nieuwe indrukken vertrekt de groep vrijdag 5 mei vanaf Calgary International Airport om moe maar voldaan een dag later 's morgens vroeg op Schiphol te landen. Wat dan nog rest is de busreis naar Veendam en naar alle waarschijnlijkheid een jetlag. Maar die zal snel vergeten zijn bij het ophalen van herinneringen aan deze onvergetelijke jubileumreis.