Uitdeelpunt verhuist uit Veendam

VEENDAM - Wegens ruimtegebrek verhuist Uitdeelpunt Eerste Hulp vanuit Veendam naar de Provincialeweg 19 te Heiligerlee. Vijf jaar geleden is Uitdeelpunt Eerste Hulp gestart vanuit een huiskamer in Beerta.

Jannie Orsel startte met het project. ,,Dit naar aanleiding van het feit dat veel mensen in mijn omgeving zich zelf niet of nauwelijks nog konden voorzien van de eerste levensbehoeften.”

Jannie Orsel startte op Facebook: Uitdeelpunt Eerste Hulp, met als doel: elkaar belangeloos helpen bij de eerste basisbehoeften. ,,Inmiddels zijn we 5.007 leden op Facebook verder, de pagina is uitgegroeid tot een groot Hulpplatform, waar iedereen elkaar belangeloos helpt.”

De huiskamer werd te klein en we zijn op zoek gegaan naar een ruimte ten behoeve van het UitdeelPunt Eerste Hulp in Veendam. Al gauw bleek dat er behoefte was aan een plekje waar men even rustig aan tafel een kop koffie kan drinken, er was behoefte om even je verhaal kwijt te kunnen zonder meteen een hulpverleningstraject in te moeten.