Nieuwe Zorg Thuis neemt huishoudelijke hulp over

VEENDAM - De Nieuwe Zorg Thuis neemt per 1 mei aanstaande de portefeuille van de huishoudelijke hulp Wmo in Veendam van Zorggroep Groningen over.

Alle zorgmedewerkers van de Wmo Zorggroep Groningen worden overgenomen door De Nieuwe Zorg Thuis. Ook voor cliënten is continuïteit van dienstverlening gewaarborgd.

Zorggroep Groningen heeft de strategische keuze gemaakt zich te specialiseren in geriatrische revalidatiezorg en intramurale complexe zorg. Dit laatste is zorg voor een combinatie van specifieke lichamelijke en/of geestelijke aandoeningen binnen de muren van onze locaties. De keuze voor deze specialisatie heeft gevolgen voor onze extramurale dienstverlening, aangezien deze niet meer binnen de strategische focus past. Zorggroep Groningen heeft besloten te stoppen met de huishoudelijke hulp in Veendam. Zorggroep Groningen blijft met A.G. Wildervanck een belangrijke speler in de (ouderen)zorg in Veendam.

Na afstemming met de Ondernemingsraad en de Cliëntenraad is Zorggroep Groningen ervan overtuigd in De Nieuwe Zorg Thuis een goede overnamepartner te hebben gevonden. Ook de gemeente Veendam laat weten blij te zijn met deze keuze. Zij zien voordeel voor de continuïteit van de zorg voor de inwoners van Veendam en borging van werkgelegenheid voor de huidige medewerkers in hun regio.

De Nieuwe Zorg Thuis uit Meppel is een thuiszorgorganisatie met ruime ervaring in de huishoudelijke hulp. De zorg wordt afgestemd op de wensen en behoeften van de cliënt, waarbij zelfredzaamheid en prettig wonen in eigen leefomgeving voorop staan.