‘Ik geloof alleen in zaken die ik zelf voel en zeker weet’

VEENDAM - Laat de konijnen los in ’t hok, bloemen in je haar en in je shag, batik je bloesje want op 6 mei organiseert ‘de Wilde Engel’ een hippie-markt. De organisatie is in handen van Erika en Frea stelt haar activiteitencentrum ervoor beschikbaar. We zitten in de wonderlijke en prachtige tuin en overal is van alles te zien. Ik vind de paspopbenen in de boom wel mooi bizar.

Frea, wat doe je hier toch allemaal?

,,Ik faciliteer voor mensen die iets willen organiseren en ik verkoop edelstenen, mineralen, kristallen ook in bewerkte vorm, zoals sieraden, lampjes en waxinelichtjes.”

Wat organiseert men hier dan?

,,Exposities, cursussen, workshops, bedrijfsfeestjes, vriendinnendagen en binnenkort dus de hippiemarkt. Er is ook een dansklas en regelmatig eetfeestjes. Dan nodigen we een leuke en goede kok uit en kunnen mensen voor een klein bedrag komen eten. Zodoende kwam Erika hier vorig jaar eten en ze vertelde dolenthousiast over een hippiemarkt in Assen. Al snel kwam de vraag of dat bij ons centrum zou kunnen en zo ontstond het plan.”

Wat voor cursussen en workshops kan men hier volgen?

,,Momenteel een wildplukcursus, een dromen-uitlegcursus, yoga en ‘biodanza’. Ik weet er zelf het fijne ook niet van, ik verhuur de ruimte. Ons uiteindelijke doel is het creëren van een situatie waarin ieder die gebruik maakt van dit pand, medeverantwoordelijk en zelfredzaam is. We zijn nog zoekende naar de vorm, maar willen mensen om ons heen verzamelen die genoeg binding met deze plek hebben om het zelfstandig te dragen.”

Ben je nogal een zwever?

,,Ik vind dat een ongeschikte term. Ik ben eerder eigenzinnig en onconventioneel en ik geloof alleen in zaken die ik zelf voel en zeker weet. Ik sta open voor een heleboel dingen en wil ook veel proberen en onderzoeken of het bij mij past. Geloven gaat over dingen die je niet zeker weet. Ik ben niet naïef, zweverig of goedgelovig.”

Heb je een voorbeeld?

,,Ja, ik verdiep me momenteel in de zogenaamde ‘access bars’. Dat is een behandeling waarbij je 32 punten op je hoofd in een bepaalde volgorde aanraakt. Ik snap het niet, maar voel wel dat het werkt.”

Wat gebeurt er dan?

,,Kinderen kunnen rustiger worden of slapen beter, ik hoorde ook succesverhalen over traumaverwerking. Ik heb het zelf laten doen en merkte dat ik me naderhand lekkerder en vrolijker voelde. Nu geef ik zelf ook sessies.”

Past ook wel bij een hippiemarkt.

Erika: ,,We hebben tot dusver al kramen met houtsnijwerk, etherische olie, henna-verven, haarvlechten, handwerk, een weggeefhoek en zanger Otto Teppema.”

Op 6 mei van 10 tot 5, Kerkpad noord 17. Het ontmoetings,- en activiteitencentrum is ieder eerste weekend van de maand open. Alle andere dagen in overleg via info@dewildeengel.nl.

Door Annemiek Wiechers