Partizanen met hilarische show

Veendam - Wekelijks bij De Wereld Draait Door en op zaterdag 6 mei in vanBeresteyn: De Partizanen. De Partizanen zijn sinds enkele weken de vaste afsluiter bij De Wereld Draait Door. Het duo dat bestaat uit Thomas Gast en Merijn Scholten ging al als een speer, na hun wekelijkse optreden op TV gaat het helemaal hard.

Op zaterdag 6 mei komen ze naar Veendam met hun cabaretvoorstelling Welkom in Partizanië. De twee cabaretiers begonnen bij Comedytrain, wonnen in 2013 het Leids Cabaret Festival en kregen in 2015 De Neerlands Hoop voor het beste debuutprogramma. Verder kent u beide mannen wellicht van Spijkers met Koppen. Na hun prijswinnende debuut uit 2014 gaan De Partizanen opnieuw het land in, om u ervan te overtuigen dat ze de moeite waard zijn.

Een zondagmiddagconcert vol met mooie gospels en traditionals met een ijzersterke muzikale cast. Trio Ballade, bestaande uit Tity Veen, Chris Kleine en Agnes Woltjes, zocht voor dit concert op 7 mei in vanBeresteyn de samenwerking met de heren van de countryband No You Don’t.

De muzikanten Frank Heidema, Eddy Veldkamp, Bert Witkop, Henk Elzinga, Reinout van der Veen en Theo Havinga zijn gewend aanstekelijke en broeierige country muziek te spelen vanaf de jaren ‘50, Western-Swing en Honky Tonk. Daardoor krijgt de gospelmuziek van dit, uit twee bands samengestelde gelegenheidsgezelschap de sfeer mee van de New Orleans-stijl van voor de oorlog.

Ideaal voor een heerlijke zondagmiddag in vanBeresteyn.

Woensdag 10 mei a.s. wordt er weer een interkerkelijke vrouwenochtend gehouden in Veendam. Op deze ochtend zal Karina Hoekzema komen spreken over: Lichtdrager zijn in deze wereld.

Hoe kunnen we dit toepassen in de tijd/plaats waar we nu leven en worden we ook gezien?

Hier denken de vrouwen over na op de interkerkelijke vrouwenochtend van woensdag 10 mei.

Locatie: De Kandelaar, Dr. A. Kuyperstraat 46, 9645 AR Veendam. Aanvang: 09.30 uur.

Filmhuis vanBeresteyn vertoont op 8 mei de film ‘Hidden Figures’. Centraal staat het ongelofelijke en tot dan toe onvertelde verhaal van Katherine Johnson (Taraji P. Henson), Dorothy Vaughn (Octavia Spencer) en Mary Jackson (Janelle Monáe), drie briljante vrouwen van Afro-Amerikaanse afkomst, die werkten bij de NASA.

Ze waren het brein achter een van de grootste operaties in de geschiedenis: de lancering van astronaut John Glenn in de ruimte.

Een indrukwekkende prestatie die het land weer moed gaf, de verhoudingen in de ‘Space Race’ volledig op zijn kop zette en de wereld in beweging bracht. Het visionaire trio oversteeg geslacht en ras, en inspireerde generaties om groots te dromen.

Hidden Figures begint maandag 8 mei om 20.00 uur in filmhuis vanBeresteyn.