Informatiemarkt over beroerte in OZG

WINSCHOTEN - Op dinsdag 9 mei wordt in het Ommelander Ziekenhuis Groningen op locatie Lucas, een informatiemarkt gehouden. De markt staat in het teken van de Europese Dag van de Beroerte. Dit jaar is het thema ‘De impact van een beroerte’.

Bezoekers zijn tussen 13.00 – 16.00 uur van harte welkom in de centrale hal van het ziekenhuis. Tijdens de informatiemarkt geven zorgdeskundigen van het Ommelander Ziekenhuis, voorlichting over het herkennen ván en het leven ná een beroerte (CVA).

Ook kunnen bezoekers de risicofactoren voor het krijgen van een beroerte gratis laten controleren door het (laten) meten van cholesterol, glucose (bloedsuiker) en hoge bloeddruk.

Een beroerte kan een leven drastisch veranderen. Het voorkomen en tijdig herkennen van een beroerte kan vele levens redden. De gevolgen van een beroerte kunnen niet alleen lichamelijk zijn, zoals krachtverlies of verlamming van arm en/of been, maar ook psychisch en sociaal. Risicofactoren voor het krijgen van een beroerte zijn onder andere hoge bloeddruk, hoog cholesterolgehalte, roken, diabetes en overgewicht.