Stijgende lijn ontglipt TC Veendam

VEENDAM - Het eerste zondag damesteam van Tennis Club Veendam, uitkomend in de derde klasse, heeft de goede lijn van de start van de competitie niet kunnen doortrekken. Onder zonnige omstandigheden, maar met veel wind, verloor het team kansloos in Smilde van ’t Kyllot. Het eerste zondag gemengde team heeft nog moeite om tot winst te komen.

De jeugd van TC Veendam moet duidelijk wennen aan de seniorencompetitie. Het team is op de goede weg, maar weet de punten nog niet binnen te halen. Op zaterdag boekte het gemengde eerste team een goede overwinning. Na een ruime overwinning van Evelien de Jonge in haar damesenkelpartij wist het gemengd dubbel van Aukje van der Wal en Hein Kupfer ook in twee sets te winnen (setstanden: 6-3 en 6-2). Het beslissende derde punt werd door het herendubbel van Kupfer en Jacques Veendorp binnengehaald. Eindstand 3-2. Het eerste damesteam trok in Loppersum tegen LEO aan het langste eind. Melanie Oldenburger en Danielle Terschegget wonnen hun enkelspel.

Oldenburger en Gemma Lesterhuis en Terschegget en Ivanka Langeland de twee damesdubbels. Eindstand 4-2. Het eerste herenteam won met 4-2 tegen de koploper, Tennis- en Squashclub Haren. Vincent Goldenstein won zijn enkelspel na een marathonsessie in drie sets. Ook de enkelpartijen van Rob Heikens, in drie sets, en Bert Günther in twee sets, werden gewonnen. Het herendubbel van Günther en Sebastiaan van der Wal werd winnend afgesloten. Een mooie overwinning.