Familie Renz brengt midwintercircusfeest voor jong en oud

REGIO - Voor de derde keer op rij brengt de authentieke circusfamilie Renz een splinternieuw programma. Daarmee is een traditie van Groningen als dé Wintercircusstad van het Noorden een feit.

Voorstellingen zijn er van 21 december tot en met 6 januari (m.u.v. 31 december) om 15.00 uur. Op de zaterdagen 29 december en 5 januari extra shows om 19.00 uur. Een circusfeest dat je iedereen gunt.

Dit jaar is het Groot Winter Kerstcircus spectaculairder en groter dan ooit. Niet zomaar een circus, maar een écht circus. Dus met dieren die liefdevol worden verzorgd, zoals onder meer te zien is in de Vrijheid die Friese Paarden in de piste laten zien. Adembenemende schoonheid, naast opwindende luchtacrobatiek, hilarische clowns en huiveringwekkende sensaties.

Het grand chapiteau (de gastvrije, magistrale circustent) heet u welkom aan de Groninger Bornholmstraat (tegenover Bauhaus) voor een weergaloos circusfeest. Huiveren, lachen en genieten dankzij een keur aan topartiesten en – nogmaals - niet te vergeten de liefste, grappigste en mooiste dieren uit circusland. Een greep: Madeleine Renz, ringtrapeze en hogeschooldressuur; de waaghals Sasja Cheban die met het angstaanjagende Rad des Doods voor bloedstollende momenten zorgt; natuurlijk ontbreekt Laila Renz niet voor o.a. het begeesterende trapezewerk; strapatsen aan de strapaten van Duo Thunder; diabolotovenaar, niemand minder dan Ezra Veldman (Holland Got Talent), doldwaze clownerie, paarden, kamelen, honden en nog veel en veel meer.

Voorverkoop via circuskassa (speeldagen van 11 – 12 uur en vanaf 60 minuten voor aanvang shows – geen pin), e-tickets via www.ticketview.nl/shop/circusrenzberlin.

Over circus Renz: ‘Het hooggeëerd publiek heeft in alle tijden behoefte om mooie dingen te beleven en dat geven wij de mensen met ons hart,’ aldus Sarina Renz, artieste en allesdoener bij het circus. ‘Het zit in de genen.’ Haar boodschap: kom genieten van echt circus dat niet voor niets behoort tot ons immaterieel cultureel erfgoed. ‘Nergens anders vind je levende cultuur in zo’n warme en rijke traditie. Dat moet iedereen zelf beleven.’