Veendam krijgt Voetbalacademie

VEENDAM - Er komt een Voetbalacademie in Veendam. Voetbalacademie Parkstad wil jeugdvoetballers-/sters de kans bieden om zich spectaculair te verbeteren. Doel is om door middel van een gerichte aanpak het technische niveau op allerlei gebieden op een (veel) hoger plan te brengen.

De trainingen zijn voornamelijk gericht op techniek en coördinatie, waar de ‘Wiel Coerver-methode’ aan ten grondslag ligt. Door een goede trainersstaf en een professionele aanpak om alle spelers, ongeacht hun niveau, de optimale begeleiding te bieden zullen de kinderen zich snel thuis voelen en goed kunnen ontwikkelen.

,,Succes in het voetbal hangt voor een groot deel af van de opleiding die genoten wordt en als Voetbalacademie Parkstad streven we ernaar dat alle spelers hier een even gelijke kans in krijgen. We willen dat alle jeugdspelers hun eigen talenten zo optimaal mogelijk ontwikkelen. Met onze ervaringen in het voetbal, zowel binnen als buiten de lijnen, willen we hier ons steentje aan bijdragen op zowel voetbal- als mentaal gebied. Kinderen hebben hier de rest van hun leven profijt van”, aldus Ferdi Görgülü, de broer van profvoetballer (oud BV Veendam) Ferhat Görgülü.

Voetbalacademie wil zich onderscheiden door het geven van innovatieve en niet alledaagse trainingen, het werken in kleine groepen, trainingen door ervaren spelers, veel individuele aandacht, trainingen aangepast op leeftijdsspecifieke kenmerken en het werken met uiterst professionele materialen.

Bij Voetbalacademie Parkstad dragen alle spelers hetzelfde tenue, moeten ze op tijd aanwezig zijn, de schoenen gepoetst zijn, wordt er serieus getraind en is er respect voor medespelers en tegenstanders. ,,Wij willen ze het gevoel van ‘prof’ zijn geven, doen er alles aan om dat te bereiken en hopen de spelers van Voetbalacademie Parkstad terug te zien bij een echte profclub.”

Trainingen zullen starten in september 2017 op het sportcomplex De Langeleegte in Veendam, waar ook het stadion van de BV Veendam te vinden is. De trainingen zullen worden verzorgd op de zondagochtend en inschrijving voor deelname is mogelijk voor zowel jongens als meisjes tussen 5 en 14 jaar. Lid zijn van een vereniging is niet verplicht.