De blikopener van Anneke Duit

PEKELA’S - ’S Sinds oud-wethouder Anneke Duit van Pekela uit de politiek is heeft ze tijd voor andere dingen. Ze heeft het schilderen weer opgepakt, en stond er zelfs voor het eerst mee op een markt. Ook geeft ze oude spulletjes een tweede leven met het decoratief beschilderen.

Anneke ziet dit een beetje in het verlengde van haar vroegere portefeuille milieu. Op de Hippiemarkt toonde ze onlangs een aantal prachtige werken. Verder liet ze eigentijds geschilderde woonaccessoires zien.

Tegelijk met de woonaccessoires bracht Anneke haar nieuwe interieurstyling bedrijf ‘De blikopener’ onder de aandacht. Met ‘De blikopener’ gaat ze zich onder meer bezig houden met huisstyling, iets dat ze vanaf haar 17de altijd al had willen doen. Met een interieurstyling schept ze een andere sfeer, met meer warmte en gezelligheid. Ook kan zij met de blik van een potentiële koper een huis bezichtigen, en praktische tips en stylingadviezen geven. Het up to date maken van een woning kan ook helpen bij een vlottere verkoop.

De blikopener helpt ook mensen die wanders naar hun persoonlijke situatie willen kijken. Anneke Duit helpt en begeleidt personen, groepen en organisaties die met een veranderingsproces bezig zijn en het besef of gevoel hebben dat het in hun situatie vastzit of stagneert. Als wethouder had ze naast milieu ook onderwijs, welzijn en jeugdzorg in haar portefeuille. Met haar opgedane ervaring denkt ze mensen daarmee verder te kunnen helpen.