Dames TC Veendam pakken onverwachtse zege

VEENDAM - Onverwachte feestjes zijn vaak de leukste. Bij TC Veendam weten ze daar sinds zondagmiddag alles van, want dankzij de 6-0 zege op ’t Kyllot pakten de dames Mirte Oldenziel, Madelon Weijer, Tamara Leutscher en Anouk Weijer de titel.

Het eerste damesteam had het uitduel in Smilde met 5-1 verloren, waardoor niemand er rekening mee gehouden had, dat het kampioenschap nog tot de mogelijkheden behoorde. De Veendamse dames lieten zien, dat wonderen nog bestaan. Op wilskracht en geloof in eigen kunnen werd wedstrijd na wedstrijd binnen geslagen.

De spanning liep behoorlijk op tijdens de dubbels, maar ook daardoor lieten de dames zich niet van de wijs brengen en zo werden ook deze twee cruciale punten binnen gehaald. Het feest barstte daarna los. Voor het tweede achtereenvolgende jaar kampioen! Nu op naar de tweede klasse. Zondag 11 juni zal de ploeg, tijdens de clubkampioenschappen, worden gehuldigd.

Het zaterdag herenteam speelde uit in Winsum. De heren van Veendam waren duidelijk sterker dan de mannen van TC Winsum. Alle vier enkelspelen werden gewonnen en na de dubbels stond de eindstand van 5-1 vast. Met nog één wedstrijd te gaan staat dit team heel netjes in de middenmoot. Het zaterdag gemengde team staat na de 3-2 overwinning in Groningen tegen Cream Crackers op een keurige vierde plaats.

Het donderdag damesdubbel team speelde 2-2 gelijk tegen GSV Be Quick uit Haren. Donderdag 1 juni is de laatste wedstrijd thuis in Veendam tegen TC Nienoord uit Leek. Het team heeft aan één punt voldoende om het kampioenschap in de tweede klasse binnen te halen.