Lego-bouwwerken Doe Museum gespot bij Albert Heijn ABC complex

VEENDAM - Sinds vorige week staan er een tiental lego bouwwerken in de supermarkt. Van een reuze Piccachu, tot een leeuw en een minion. Dit is allemaal ter ere van de Bricks Ontwerpwedstrijd waar Jonge creatieve Veendammers aan mee kunnen doen door een tekening van hun droombouwwerk te maken.

Hiermee maken ze kans om een dag aan de slag te gaan met de meesterbouwer van het Doe Museum om dit ontwerp werkelijkheid te laten worden.

,,De kracht van samen, dat is waar we in geloven”, zeggen Marriël van het Doe Museum en Stefan van AH aan. ,,Toen ik hoorde van het Doe Museum raakte ik gelijk enthousiast, ik dacht daar wil ik wat mee”, aldus Stefan. ,,Dus heb ik de stoute schoenen aangetrokken en een afspraak gemaakt bij het Doe Museum. Wat een gave plek, toen ik binnenkwam voelde ik me net een klein jongetje in de snoepwinkel; overal Lego bouwwerken! En ook gigantische replica's van schilderijen, en die leuke pony cycles track.”

Marriël gaat verder: ,,De winkel is een mooie plek om deze kunstwerken te laten zien. Het leek ons leuk om samen iets te organiseren om creativiteit te stimuleren bij de jeugd in Veendam!’’