Nieuwe logopediepraktijk in Veendam

VEENDAM - Vanaf 1 juni 2017 is Veendam een logopediepraktijk rijker. Dan opent logopedist Andrea Bakker haar ruime en sfeervol ingerichte praktijk aan de Beneden Verlaat 86 in Veendam. Andrea behandelt in haar praktijk kinderen en volwassenen voor uiteenlopende logopedische problemen.

Met het openen van Logopediepraktijk Veendam gaat een lang gekoesterde wens in vervulling. Toen bij de kinderen van Andrea in groep 3 het lezen en spellen trager op gang kwam dan bij de andere kinderen in de klas, is zij om haar kinderen zo goed mogelijk te kunnen helpen zich gaan verdiepen in mogelijke oorzaken van dit probleem. Toen zij ontdekte dat logopedie in een vroeg stadium kan helpen bij het leren lezen en schrijven in groep 3 besloot zij zich om te laten scholen tot logopedist om ook andere kinderen te kunnen helpen.

Er is een aantal factoren die kunnen voorspellen of kinderen veel of weinig moeite kunnen krijgen met het leren lezen en schrijven. Eén ervan is benoemsnelheid. Bij het leren lezen gaat het erom dat de hersenen letters vlot kunnen koppelen aan klanken. De logopedist kan doormiddel van logopedisch onderzoek mogelijke risicofactoren in kaart brengen en zo nodig behandelen.

Wilt u weten waarvoor u bij Logopediepraktijk Veendam terecht kunt? Kijk dan op de website www.logopedieveendam.nl of bel 0598-616852. Behandeling is mogelijk van maandag tot en met vrijdag van 8.00 tot 21.00 en op zaterdag van 9.00 tot 17.00. Iedere donderdagochtend is er van 10.00 tot 11.00 uur een inloopspreekuur. U kunt hier vrijblijvend gebruik van maken. Samen bekijken we of logopedie hulp zou kunnen bieden.