Veendammer organisaties collecteren voor Oranje Fonds

VEENDAM - Stichting Bewoners Overleg Veendam, Kledingbank Maxima Veendam, Stichting Eerste Hulp, SV Clias doen mee aan de collecte van het Oranjefonds.

De inwoners van Veendam kunnen binnenkort een enthousiaste collectant aan de deur verwachten. Van 6 tot en met 10 juni 2017 vindt de Oranje Fonds Collecte plaats. Vier stichtingen en verenigingen uit Veendam doen hieraan mee. Met de opbrengsten kunnen zij hun eigen organisatie draaiende houden én steunen zij sociale projecten in Groningen.

Voor verenigingen en stichtingen is het niet altijd makkelijk om de begrotingen rond te krijgen. Zij zijn afhankelijk van contributies of donaties. Het Oranje Fonds vindt dat zij ieder op hun eigen manier een belangrijke bijdrage leveren aan onze samenleving. Of het nu gaat om een Voedselbank, een sportclub of een dorpshuis: al deze organisaties brengen mensen samen, worden gerund door vrijwilligers en zorgen zo dat ons land mooier en socialer wordt. De Oranje Fonds Collecte is er om hen op een laagdrempelige manier steun te bieden.

Deelnemende organisaties mogen de helft van de opbrengst houden en besteden aan hun doelstelling. Hiermee kunnen ze bijvoorbeeld iets extra’s doen voor de doelgroep of voor de vrijwilligers, of noodzakelijk onderhoud bekostigen. De andere helft van de opbrengst gaat naar sociale projecten in Groningen.