Liedjes in centrum

VEENDAM - Teo Veenstra was een van de deelnemers van het singer songfestival dat zaterdag in het winkelhart van Veendam werd gehouden. Hij trad op bij Henry’s Eten & Drinken op het terras.

Bij andere horecagelegenheden stonden de muzikanten wat verder van het terras. Zes horecagelegenheden hadden een podia bij hun terrassen geboden aan 23 solisten en bands. Met inmiddels gevestigde muzikanten als Kryzsztof Groen en Gerry Wolthof. Onder meer Hotel Parkzicht, Limburgia, café de Toeter, grand café vanBeresteyn en brasserie La Vache stelden hun terras beschikbaar.

Het was niet erg druk in het centrum, waarschijnlijk door de tropische temperaturen.

De net 18 jaar geworden Lotus Nippérus uit Veendam staat aan het begin. Ze stond op eigen gelegenheid in de Winkler Prins Passage. Lotus doet een muziekopleiding aan de Noorderpoort, muzikant MBO niveau 4 in Groningen. Met als hoofdvak gitaar en als bijvak piano. Ze schrijft ook eigen nummers en trad op het podium in de school op. Ze wil heel graag als singer songwriter in de muziek iets gaan doen. Op school speelt ze ook in bandjes op school, maar het leukst vindt ze de solistische optredens. De vraag naar haar muziekvoorkeur vindt ze lastig te beantwoorden, ze houdt van uiteenlopende muziekstijlen. Lotus luistert naar jazz, maar ook vindt ze rock heel leuk. Zoals van ACDC en Metallica. En niet te vergeten de countryrock van de Canadese song-witer Neil Young. Het nummer Little Talks van Monsters And Men vertolkte ze ook. Ze vindt het allemaal leuk. Het was haar tweede optreden in het openbaar, heel snel na haar eerste. ,,Het was gewoon random nog voorlopig.”