Gevarieerde Lentedagen op Borgerswold

Veendam - Op zondag 4 en maandag 5 juni is het terrein rondom de Borgerswoldhoeve weer het toneel voor de Lentedagen Veendam. Lentedagen Veendam wordt dit jaar voor de zesde maal georganiseerd tijdens de Pinksterdagen. Dit jaar is er naast veel nieuwe activiteiten en standhouders ook een Virtual Reality tent aanwezig.

Tijdens het Pinksterweekend zijn er veel activiteiten rondom de Borgerswoldhoeve zoals diverse marktkramen, demonstraties met landbouw Oldtimers, een doorlopend live-muziekprogramma, waterfietsen, culinaire stands en veel kinderactiviteiten.

Dit jaar belooft de organisatie een spektakel voor het hele gezin. In de Virtual reality tent kun je met een zogenaamde VR-bril virtuele werelden beleven in de hoogste kwaliteit. Door de bewegingscontrollers en basisstations zie je jouw bewegingen in VR verschijnen. Uiteraard kunnen de kinderen ook deelnemen aan het mini verkeerspark, is er een skippyballen race parcours en diverse radiografisch bestuurbare bootjes om je mee te vermaken. Nieuw dit jaar op de Lentedagen is “kraak de kluis”. Elke bezoeker aan de lentedagen mag hier aan deelnemen. Welke bezoeker gaat er met een paar duizend euro naar huis?

In Borgerswold hebben de laatste jaren veel veranderingen plaatsgevonden. Ook op het terrein van de Lentedagen is afgelopen jaar een verbinding gemaakt met het strand van Borgerswold. Mede hierdoor is er een open plaats aan het water ontstaan waar speciaal voor de Lentedagen een groot terras wordt gesitueerd. Het terras wordt omlijst met een aantal foodtrucks en diverse optredens met live-muziek. Dus wie geen zin heeft om actief aan activiteiten mee te doen kan hier heerlijk relaxen aan het water. Op de Lentedagen worden ook dit jaar ruim 5000 bezoekers verwacht.

Het brandweermuseum in Sappemeer houdt een open dag aan de Kleinemeersterstraat op zaterdag 3 juni. Er is van alles te zien en te beleven.

Zo zijn er antieke brandweervoertuigen te zien, kun je een rondrit maken, zijn er informatiestands en is er een gaaf springkussen voor de kinderen. Kortom, je hoet je gene moment te vervelen tijdens de open dag.

Edelstenencentrum De Wilde Engel is het weekend van 3 en 4 juni weer geopend. Er is wederom een mooie steen in de aanbieding: Labradoriet. Deze geeft bescherming tegen

binnenkomende energieën. Bent u gevoelig voor andermans energie of voor een overdaad aan energieën om u heen, dan is deze steen wellicht iets voor u. Dit weekend kunt u Labradoriet voor 15,00 euro per kilo kopen. Zaterdag van 10.00-12.30 uur wordt een workshop ´Inktschilderen´ aangeboden. Met penseel of kwast gaat u met inkt op

verschillende soorten papier uw eigen ´dans´ maken. Meerdere technieken komen aan bod.

Deze cursus is heel geschikt om ook met kinderen te doen. Zondag 4 juni geven Sandra en André Wierenga van Huis Wierenga respectievelijk healingen en spirituele consulten. Van 14.00-15.00 uur geeft André een lezing over spirituele astrologie. Daarnaast biedt Frea proefsessiesAccess bar aan. Hierbij worden 32 punten op het hoofd, die in verbinding staan met allerlei them’s in je leven, zacht aangeraakt. Zo kunnen veranderingen op gang gebracht kan worden. Verder is het een heerlijke ontspannende ervaring.