Dennie Olde Kalter wint het Sportplein Veendam Open Darts

VEENDAM - Zondag 28 mei stond alweer de 5e editite van het Sportplein Veendam Open Darts op het programma. Omdat ze niet ongemerkt aan dit lustrum voorbij wilden gaan, hadden de organisatoren Fred en zoon Rob de hoofdprijs met 400 euro verhoogd naar 1000 euro.

Ook dit jaar werd de mooie grote Sorgvliethal omgetoverd tot een dartszaal waarin zoals altijd ruimte genoeg was om ontspannen een potje te kunnen gooien. De hoop was, dat mede door het verhoogde prijzengeld, er een ongekend groot aantal deelnemers zou komen. In de winnaarsronde viel een groot aantal favorieten voor de eindoverwinning er al vroeg uit. Maar mede hierdoor werden er een aantal mooie partijen gespeeld die over alle legs gingen. Uiteindelijk wisten Dennie Olde Kalter en Marcel Foekens de finale te halen waarin Dennie toch duidelijk getipt werd als winnaar. Om 17 uur werd de finale omgeroepen, maar eerst werd nog even de finale van de verliezersronde afgekeken.

Marcel wist de bull te winnen en mocht de partij beginnen. Dennie liet direct wat hij in huis heeft en begon met een 12-darter met een 180-score en wist direct te breken voor een 0-1 voorsprong. Marcel was hiervan niet onder de indruk, brak direct terug met een 17-darter en hield zijn eigen leg in 16-darts voor een 2-1 voorsprong. Dennie wist zijn eigen leg ook te houden in 16-darts en maakte er weer 2-2 van. Marcel wist de volgende twee legs ook weer in 16-darts te pakken en wist mede door zijn 2e breek een voorsprong van van 4-2 te pakken. Maar net op het moment dat je denkt dat Marcel de grootste aanspraak maakt op de overwinning, komt Dennie sterk terug tot 4-4 met ook weer twee 16-darters. Hierna pakt Dennie ook de 9e leg in 15 darts en breekt toch Marcel weer voor een 4-5 voorsprong. Dennie mag hierna de 10e leg beginnen en net als in de 8e en 9e leg weet Dennie weer een 180 te gooien en de wedstrijd met een 14-darter binnen te slepen en zo het Sportplein Veendam Open Darts 2017 op zijn naam te zetten.