Meiden MO15-1 van Veendam1894 kampioen

VEENDAM - Na het behalen van het kampioenschap vorig jaar in de hoofdklasse, was het voor de meiden van MO15-1 van Veendam1894 toch weer spannend hoe het nieuwe seizoen zal verlopen?

Gelukkig is de gehele selectie bij elkaar gebleven, en zelf aangevuld met nieuwe talenten, dus daar zal het niet aan liggen.

De nieuwe indeling bleef op zich wachten, de KNVB was er nog niet uit, eerst voorlopige indeling en dan jawel eindelijk de definitieve indeling, veel onbekende tegenstanders wat het uiteraard weer leuk maakt.

Doelstelling voor het nieuwe jaar: geen verrassingen, zo hoog mogelijk eindigen in de competitie en zo ver mogelijk komen in de KNVB beker. Dit betekende dus hard trainen, maar daar heeft dit team geen problemen mee. Terug naar de competitie, over het hele seizoen bekeken zijn de dames terecht kampioen geworden in de hoofdklasse, en wel met overtuigende cijfers tien wedstrijden, negen gewonnen en een gelijkspel, 28 punten met een doelgemiddelde van 71 doelpunten voor en 11 tegen, dit zegt genoeg over het verdedigings- en aanvalsspel

De dames bereiden zich nu voor op de finale kop 10 juni te Emmen. Tegenstander worden FC Wolvega MO15 uit Friesland en de kampioen van de hoofdklasse van Drenthe.