Eekhof sluit: einde aan een tijdperk

VEENDAM - Na 94 jaar sloot woensdag de laatste authentieke winkel van Veendam de deuren. En na de 60 jaar die Johan en Siem Eekhof in de winkel stonden is er een eind gekomen aan een tijdperk vol nostalgie.

Johan en Siem gaan volgens planning nog deze maand hun intrek nemen in Woon- en Zorgcentrum Huize St. Franciscus. Het was dan ook niet de bedoeling dat de winkel vol zou blijven. Maar Siem vond het steeds leger worden van de winkel beslist niet leuk. Om na zoveel jaren afstand te doen van de winkel, en het oude huis, valt haar zwaar. Het is voor haar een spannende en ook een heel vreemde tijd. Het is wel beter en misschien ook wel mooier, maar Siem heeft het er moeilijker mee dan haar man.

Honderden mensen hebben de winkel bezocht om afscheid te nemen. De winkelbel bleef maar gaan, woensdag. De artikelen van nog aanwezige winkelvoorraad gingen met 80 procent korting de deur uit. Mensen kwamen ook herinneringen aan vroeger ophalen. Johan en Siem vonden het heerlijk dat ze zo afscheid hebben kunnen nemen van hun klanten. Dochters Agnes en José vinden het heel mooi dat hun ouders het samen met al die klanten op deze manier konden afsluiten. Er kwamen klanten van vroeger de winkel in met een cadeautje. Het riep bij Johan en Siem ook weer herinneringen op. Burgemeester Sipke Swierstra en wethouder Henk Jan Schmaal zijn maandagmiddag op bezoek geweest.

Johan en Siem zijn blij met hun 2 dochters en 4 kleindochters. Ze hebben geweldig geholpen. Ieder heeft een steentje bijgedragen, naast hun eigen school en werk. Agnes was meer in de winkel en José deed de administratieve dingen. De kleindochters Simone, Susanne, Brenda en Linda hebben veel in de winkel geholpen.

Op 16 mei zijn de handtekening gezet voor het opzeggen van het bedrijf bij de Kamer van Koophandel. Op de verjaardag van Johan zijn vader, de oprichter van de drogisterij 94 jaar geleden. In de winkel heeft talloze keren het welbekende ‘dropje mee?’ geklonken.

Woensdag 31 mei was dat voor het laatst.