Brust geeft voorzittershamer door

Veendam - Meindert Brust (71) heeft onlangs tijdens de algemene ledenvergadering na 24 jaar afscheid genomen als voorzitter van de Onderlinge Uitvaartvereniging Veendam-Winschoten en Omstreken (OUVW).

Brust heeft de voorzittershamer overgedragen aan Albert Kraster uit Wildervank. Brust mocht vele cadeau `s en bloemen in ontvangst nemen. Brust kwam via de toenmalige voorzitter Nantko Hazelhof in het bestuur, en werd gelijk als voorzitter voorgesteld. Brust; Een medaille heeft altijd twee kanten, In deze branche zijn er leuke maar ook verdrietige gebeurtenissen, maar ik was er voor de leden, want die hadden mij immers gekozen.

Na de fusie met Muntendam, Wildervank, en Winschoten is de uitvaartvereniging een van de grootste verenigingen in de regio. Naast deze functie was Brust samen met zijn echtgenote 23 jaar koster van de Grote kerk in Veendam, maar die functie heeft hij 3 jaar geleden neer gelegd. Ik heb altijd gezegd ,,Tot ongeveer mijn 70 e levensjaar, en dan maak ik ruimte voor de jongere generatie.”