Gemeentelijk wandelproject: elke stap telt

VEENDAM - Team sport van de gemeente Veendam/Pekela nodigt niet-actieve, minder actieve en sportieve 55-plussers uit voor een informatiebijeenkomst van het nieuw te starten project ‘Elke stap telt’. Deze bijeenkomst vindt plaats op maandag 12 juni 2017 van 14.00 – 15.00 uur in koffieschenkerij de Waterjuffer in het Borgerswold.

Een stappenteller, persoonlijke opbouwplannen, verbeteren van de conditie, samen wandelen en gezelligheid. Het zijn enkele ingrediënten van het succesvolle wandeltrainingsprogramma ‘Elke stap telt’.

In tien weken tijd uw conditie verbeteren zodat het u lukt om een paar kilometer te wandelen. Of als ervaren wandelaar toewerken naar het wandelen van 20 kilometer. Dat is in het kort het doel van ‘Elke stap telt’. Het wandelprogramma is voor iedereen verschillend. Elke deelnemer werkt op zijn of haar eigen niveau aan de conditie.

Bij de eerste wandelbijeenkomst wordt een wandeltest afgenomen. Aan de hand van de testresultaten wordt per deelnemer het instapniveau bepaald en krijgt iedereen een stappenteller en een individueel opbouwprogramma.

Naast het opbouwen van de conditie is het ook heel gezellig om mee te doen. Wekelijks komen alle deelnemers bij elkaar voor een wandeltraining. Er kunnen ervaringen uitgewisseld worden en de nieuwe wandelschema’s worden besproken. Zo ontmoet je andere deelnemers en kun je afspreken om ook eventueel gedurende de week samen met iemand te wandelen.