WOZ-waarde woningen Veendam online op WOZ-waardeloket

VEENDAM - De gemeente Veendam is officieel aangesloten op de Landelijke Voorziening - WOZ. Inwoners kunnen de WOZ-waarde van hun eigen woning en de WOZ-waarde van andere woningen bekijken op www.wozwaardeloket.nl.

Afgelopen ging wethouder Henk Jan Schmaal vanaf de kruising van de M. Hardenbergstraat en de Plantsoenlaan in Wildervank op pad om dit online te bekijken. De Landelijke Voorziening -WOZ is een landelijk systeem met als hoofddoel de uitwisseling van gegevens tussen overheidsinstanties op elk moment van de dag en 7 dagen in de week. Alle gemeenten in Nederland zijn verplicht zich aan te sluiten op dit systeem dat onderdeel is van de basisregistraties. Voordat een gemeente mag aansluiten moet eerst met goed resultaat een aansluittoets worden gedaan. Dit is gelukt voor de gemeente Pekela.

Door de openbaarheid van de WOZ-gegevens van woningen kan iedereen de WOZ-waarde van zijn huis vergelijken met de waarde van zelfgekozen andere woningen. Een transparante WOZ-waarde draagt bij aan de acceptatie van de WOZ-waarde door inwoners en verbetert ook de kwaliteit van de WOZ-waarde.