Veendamse dichteres timmert aan de weg

VEENDAM - Zaterdagmiddag heeft Sharlina Poelstra haar Vlindervleugels gepresenteerd en gesigneerd bij Primera in de Winkler Prins Passage in Veendam. Ook overhandigde ze het eerste exemplaar aan Jan Hiemstra van Primera. Ze verkocht daarbij een aantal gedichtenbundels.

Sharlina Poelstra heeft onlangs een gedichtenbundel geschreven genaamd Vlindervleugels. Een uitgeverij was zo onder de indruk, dat men de 58 pagina`s tellende gedichtenbundel met 39 gedichten heeft uitgebracht.

Het boekwerkje staat vol met gedichten over het gevoel van iemand te moeten missen, hopeloos geluk, onwerkelijke verliefdheid, over leven en overleven. De jonge Pabostudente beschrijft kleine situaties. Haar passie voor poëzie is onbeschrijfelijk. Het is dan ook een bundel waarin iedereen wel iets herkenbaars ziet. ,,Schrijven is dan ook voor mij puur ontspanning.”

Sharlina Poelstra ontdekte al op jonge leeftijd hoe ze haar gedachten en gevoelens het beste op kon schrijven. Na korte fantasieverhalen en gedichten, begon ze te dichten over ervaringen, gevoelens, en gedachten uit het leven van haar zelf, maar vooral van anderen. ,,Doordat de gedichten veel in ik-vorm zijn geschreven, betekent dat niet dat ik alles zelf alles persoonlijk heb meegemaakt”, aldus Sharlina.

Ondertussen werkt ze alweer aan heel ander boekwerkje, die zal gaan over uitspraken van kinderen. Wanneer die gereed is en uitkomt weet ze echt nog niet.