Al dertig jaar in de fietsen

VEENDAM - Het is niet niks: Al dertig jaar tussen de fietsen. Jac en Lineke Sulter vierden onlangs het 30-jarig jubileum met hun Tweewielercentrum aan de Kerkstraat in Veendam. De zaak bestaat al bijna honderd jaar.

Jac Sulter nam de zaak van zijn vader over. Sinds 1920 is de naam Sulter met fietsen verweven. Het was opa Jac Sulter die in 1920 onder het merk Zwaluw in Winschoten van start ging en vervolgens de zaak over deed aan zijn zoon Ook Jan Sulter gaf zijn zoon Jac het advies mee gaf voor zichzelf een fietszaak te beginnen. Het was oktober 1986 dat Jac op 28-jarige leeftijd zijn eigen zaak in Veendam opende.

Ook in de fietsbranche waren er veel veranderingen, begonnen met de gewone fiets en racefiets. ,,Ik bouwde jaarlijks zo`n 150 racefietsen op.” Vervolgens deed de sportfiets zijn intrede en inmiddels is de elektrische fiets niet meer weg te denken, aldus Sulter.

Jac en Lineke blikken tevreden terug. ,,Een superperiode”, zegt Jac, die gewoon door gaat de vaste klantenkring te bedienen en iedereen graag voorziet van een nieuwe of gebruikte fiets en de bijbehorende onderhoud en reparatie. Over drie jaar (2020) zal 100 jaar Sulter” een feit zijn.