Bubble klaar voor jeugdkampioenschappen

VEENDAM - Het gaat goed met zwemclub Bubble. Er zijn drie zwemmer geselecteerd voor de jeugdkampioemnschappen. Al een prestatie op zich, want om mee te mogen doen moet je een pittige limiet kunnen zwemmen.

De Nederlandse Jeugd en Junioren Kampioenschappen lange baan 2017 worden georganiseerd van donderdag 15 juni t/m zondag 18 juni in het Pieter van den Hoogenband Zwemstadion te Eindhoven. Drie zwemmers van ZPC Bubble uit Veendam wisten zich te plaatsen. Het gaat om Hendrik Broekema, Florian Houwen en Tim Speijer. Inschrijving is uitsluitend mogelijk op basis van limieten van 50 meter bad tijden. Hendrik Broekema zal uitkomen op de 50 m schoolslag, 50 en 100 m vrijeslag, Florian Houwen op de 50,100 en 200 m vrijeslag en Tim Speijer op de 100 en 200 m schoolslag.

Dat het goed gaat met de zwemafdeling van ZPC Bubble blijkt ook wel uit de overige zwemresultaten. ZPC Bubble is namelijk tijdens de Nationale Zwemcompetitie afgelopen zwemseizoen van de KNZB gepromoveerd van de Regio Klasse 1 naar de Landelijke C- klasse. Ook wisten meerdere zwemmers en zwemsters medailles te behalen tijdens de Regionale Kampioenschappen van Noord Nederland.