Samen 120 jaar getrouwd

VEENDAM - Het was even aanpoten deze week voor wethouder Jaap Velema. Hij bezocht maar liefst twee bruidsparen die 6o jaar geleden trouwden.

Het is was donderdag 8 juni 2017 60 jaar geleden dat Anne Veldman (83) en Roelie van Dijk (79) in het gemeentehuis van Scheemda in het huwelijk traden. Het echtpaar heeft twee zoons en inmiddels vier kleinkinderen.

Roelie liep lopend op het Egypteneind in Veendam naar haar ouderlijk huis in Scheemda, toen Anne haar een lift aanbod, en haar keurig thuis afleverde. Sinds die lift hadden ze verkering wat in hield dat ze elkaar op woensdag, zaterdag- en zondagavond regelmatig zagen.

Beide hebben een werkzaam leven achter zich, terwijl Anne o.a. bij Scholtens Lijmen en de Veendammer Kartonnagefabriek werkzaam was, heeft Roelie bij het Superlargohuis en bij een notariskantoor geruime tijd gewerkt. Hun vrije tijd brachten ze 31 jaar met de caravan door.

Die zelfde dag was het ook 60 jaar geleden dat Laurens Zuidema (83) en mevrouw Hillegina Scholtens (80) elkaar het ja-woord gaven. Het echtpaar kreeg twee kinderen, en vijf kleinkinderen. Het twee leerden elkaar kennen in Wildervanksterdallen tijdens het oppassen, waar het liefde op het eerste gezicht was.

Het diamanten bruidspaar bezoekt nog regelmatig de voet- en handbalwedstrijden van de kleinkinderen waar ze veel plezier aan beleven. Wethouder Jaap Velema feliciteerde het echtpaar persoonlijk met een fraai bloemstuk op hun huisadres aan de Nolenstraat in Wildervank.