Ashley Langeland en John van Dijk kampioen bij TC Veendam

VEENDAM - De hoogste rubriek bij de clubkampioenschappen van Tennis Club Veendam werd bij de dames gewonnen door de 14-jarige Ashley Langeland en bij de heren door John van Dijk. Langeland wist in twee sets te winnen van Mirte Oldenziel en vervolgens ook in twee sets van Evelien de Jonge. John van Dijk bleek helemaal een maatje te groot voor zijn tegenstanders, Egbert Oldenburger werd met 6-1 6-4 verslagen en Hein Kupfer met 6-0 6-1.

Ook de heren Jacques Veendorp en Jeffrey Oldenburger mogen zich een jaar lang de besten in hun categorie noemen. Aan de clubkampioenschappen van TC Veendam deden zeventig seniorleden mee. De deel-nemers hebben een week lang gestreden om winnaar te worden in één van de categorieën. Naast eeuwige roem waren er Zechsal producten te winnen.

Liefhebbers van het dubbelspel kwamen uiteraard ook niets tekort. Het gemengd dubbelspel in de A categorie werd voor het tiende achtereenvolgende jaar gewonnen door het echtpaar Aukje en Sebastiaan van der Wal.

Het gelegenheidsdubbel van Gemma Lesterhuis en Wubbolt Veldhuis wist de titel in de B categorie te pakken. Het damesdubbel werd op ervaring gewonnen door Aukje van der Wal en Evelien de Jonge en in de B categorie door Saskia Kupfer en Ivanka Langeland. Het herendubbel werd een prooi voor vader en zoon Dick en Winston de Jonge. De titel in de B categorie was voor Jakob Woltjes en Jaap van Slooten.

Dinsdag gingen de eerste spelers de baan op om de rackets met elkaar te kruisen. De wind was daarbij een extra tegenstander voor de tennissers. Gelukkig zwakte in de loop van de week de wind af en regende het ’s avonds nooit, prima tennisweer. Zondag, ten slotte, werden alle finales gespeeld. Mooie en spannende wedstrijden waren het gevolg met een afsluitende BBQ voor alle leden. Opnieuw is dit gezellig en sportief toernooi een groot succes geworden.