Anneke Folkersma neemt clip op in Borgerswold

VEENDAM - Recreatiepark Borgerswold was de afgelopen dagen het decor voor de clipopnames van Anneke Folkersma, samen met danseressen van Oxygym voor de nieuwe single ‘Vallende Ster’ die 30 juni uitkomt. Maar wie is deze Veendamse?

Anneke Folkersma, sinds 1999 woonachtig in Veendam en geboren en opgegroeid in het Drentse Tynaarlo, gelukkig getrouwd en moeder van twee kinderen. Van oorsprong is ze verpleegkundige maar na een carriere-switch en een paar reorganisaties, is ze ruim 13 jaarwerkzaam bij Kisuma Chemicals BV in Veendam als Assistent Algemene Zaken.

Naast haar gezin en een parttimebaan zijn het omgaan met mensen, muziek en het entertainen kernpunten binnen haar bestaan. Muziek geeft inspiratie en maakt haar tot wie ze is. Altijd had ze al de wens om iets met muziek te doen, maar vaak waren er excuses van haar kant (werk, kinderen enzovoort) en durfde ze de knoop niet door te hakken. Echter een aantal jaren geleden na een heftige periode was het voor haar zo klaar als een klontje. En dus begon ze toen volop met haar hobby: muziek.

Na thuis volop te oefenen en zangles was er de vraag van haar zangcoach Jessica Bos ‘Waarom doe je er niets mee?’ In maart 2014 bracht ze haar eerste single uit, en volgden er meer. Allemaal in samenwerking met oud-Veendammer Jan Doddema, van Studio 9. De muziek is van het genre Nederlandstalige schlagerpop met eigen geschreven teksten waar ze haar emoties heel goed kwijt. In dat zelfde jaar was Anneke figurant en zangeres bij Circus in Veen van locatietheatergezelschap Peergroup in het stadion De Langeleegte. Tijdens deze productie begon ook de theaterkant in haar op te vlammen. In 2015 heeft ze haar eerste eigen productie Drommels Dutch Goes Hollywood ten gehore gebracht.

En waar staat ze nu in 2017? Drommels Dutch werkt samen met Rob van der Struik (Serious Music Events) aan verschillende projecten, waaronder een drive in show met regio FM DJ Feike van den Berg. Campings/Vakantieparken in Groningen, Friesland en Drenthe, maar ook op braderieën, buurtfeesten en andere festiviteiten kan het dak eraf!

Maar eerst 30 Juni de release van haar nieuwe single Vallende Ster! Iets waar ze enorm naar uit kijkt en nog maar een wens heeft; verder komen in de muziek business. Meer info op: www.drommelsdutch.nl