Veenkoloniaal Orkest speelt sterren van de Duitse hemel

HAREN (DLD)/VEENDAM - (DLD)/VEENDAM Voor de vierde keer op rij heeft het Veenkoloniaal Symfonie Orkest in het Duitse Haren tijdens de Klassik Nacht de bezoekers een buitengewoon aangename avond bezorgd.

Klassik Nacht is onderdeel van GRONDTOON/GRUNDTON, een grensoverschrijdend cultureel festival tussen de Hondsrug en het Emsland. Het festival is gebaseerd op de culturele en geschiedkundige overeenkomsten tussen de Hondsrug in Drenthe en het Emsland rondom het Duitse Haren.

Onder leiding van dirigent Lubertus Leutscher hebben de massaal toegestroomde festivalbezoekers een geweldige sonore en visuele ervaring beleeft. Met medewerking van het VKSO concertkoor, het Duitse Mannenchor Concordia, het Gymnasium Chor Haren/Ems, het Duitse jongerenkoor ‘Young Voices’ en van basisschoolleerlingen uit het Duitse Haren en het Nederlandse Borger Odoorn e.o. Met de in 1828 gebouwde ‘Mershmühle’ (Hollandse walmolen) op de achtergrond heeft dit muzikale spektakel zich binnen een sfeervol authentiek decor afgespeeld.

In het symfonieorkest uit Veendam/Wildervank musiceren 75 ambitieuze orkestleden. Naast de beroepsmusici bestaat het orkest ook uit muziekstudenten en talentvolle amateurs. De dirigent zette ook al zijn charme in bij het ten dans vragen aan een bezoekster.

Door Henk Drenth