Klimbos Veendam officieel geopend

VEENDAM - Nadat het Klimbos begin juni al geopend was voor het publiek is het donderdagmiddag officieel door wethouder Henk Jan Schmaal geopend. Op spectaculaire wijze ging hij abseilend naar het eilandje om vervolgens middels loopbrug van touw overigens terug te keren.

In het prachtige recreatiegebied is een heus Klimbos gerealiseerd met drie uitdagende routes voor alle leeftijden. Het klimbos is gerealiseerd aan de voormalige toegangsweg naar de vuilstort. Het bosperceel aan de waterrand leent zich hier uitstekend voor, aldus de initiatiefnemers Sievert Uneken en Wouter van Riet. Het Klimbos biedt de mogelijkheid te kiezen uit 3 gevarieerde routes waarvan er 1 route via een zip-line over het water eindigt op een eiland. Via een touwbrug kom je weer op het vaste land.

Naast het Klimbos is er een horecagelegenheid gecreëerd zodat men voor, tijdens of na het klimmen lekker kan genieten van een kop koffie of een ander drankje of hapje.

Het Klimbos is slechts een onderdeel van de vele activiteiten van Borgerswold-Experience die ook diverse andere outdoor activiteiten organiseert zoals paintball, kids-paintball, vlotten bouwen, boogschieten, atb-verhuur en kanovaren.