Zomerexpositie in vanBeresteyn van 12 juli – 3 september

Veendam - Voor de expositie tijdens de zomermaanden wordt door vanBeresteyn sinds enkele jaren een oproep gedaan aan amateurkunstenaars die één of meerder werken willen exposeren. vanBeresteyn geeft hiermee gelegenheid aan kunstenaars die niet voldoende werken hebben om een hele expositie te kunnen vullen, maar wel een paar prachtige werken hebben gemaakt. Ook voor de komende expositie die wordt geopend op woensdag 12 juli om 16.00 uur is volop ingeschreven en belooft een gevarieerde tentoonstelling te worden van uiteenlopende stijlen en inzichten. De opening wordt verricht door Bertine Beugels.

De zomerexpositie is dagelijks vrij toegankelijk en te bezichtigen.

Op donderdag 13 én 27 juli 2017 organiseert Het Drentse Landschap, samen met de LOFARtafel een bijzondere excursie door het LOFAR gebied bij Exloo.

Deskundige gidsen vertellen over de techniek en natuur die hier op een schitterende manier samen gaan. De excursie begint om 14.00 uur bij diner-café Bussemaker, Zuiderhoofdstraat 1 te Exloo. Deelname is gratis, honden mogen helaas niet mee.

Het centrum van LOFAR, de grootste radiotelescoop in Europa, ligt in een bijzonder natuurgebied dat beheert wordt door Stichting Het Drentse Landschap. Het eiland in dit gebied, de zogenaamde superterp, is het hart van een enorm netwerk van antennes. Met deze antennes vangt Astron signalen op uit de ruimte. Op deze manier kunnen astronomen ver in het verleden ‘kijken’ en nieuwe planeten en sterrenstelsels ontdekken. Daarnaast zijn er met deze techniek steeds meer onderzoeken mogelijk.

Op natuurgebied is hier ook veel te beleven, zo worden er regelmatig bevers gezien. De gidsen vertellen tijdens de excursie meer over de bijzondere waarnemingen die hier al gedaan zijn. Kleding advies: Trek een lange broek aan, draag goed waterdicht schoeisel want het kan nat zijn en neem een verrekijker mee.

Er is nog een beperkt aantal plaatsen vrij voor de busreis van 1 tot en met 3 september naar de Hermannshof nabij Heidelberg in Duitsland.

Voor 250 euro heeft u als lid van Groei & Bloei een goed verzorgde tuinreis naar een van de mooiste en bekendste tuinen in Duitsland. Onderweg worden ook nog een aantal andere tuinen bezocht.

Het programma, de omschrijving van de tuinen, de kosten en de wijze van aanmelding en betaling vind u in de speciale Nieuwsbrief die op de website staat van de Hoogezandse afdeling van Groei & Bloei. U kunt zich nog tot uiterlijk 3 juli aanmelden per mail Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Alie Stoffers 06 20190367 of Martien Vossen 06 25081369.

Tuingoed Foltz houdt op zaterdag 15 en zondag 16 juli haar Midzomerplanten- en brocantemarkt en Salviadagen. Als houder van de Nederlandse Plantencollectie Salvia, zet Foltz deze plantensoort dit weekend extra in de schijnwerpers, waarbij er ook diverse nieuwe soorten worden gepresenteerd.

Daarnaast valt er nog veel meer te beleven: er worden rondleidingen door de tuinen gegeven, er vindt een unieke plantenveiling plaats op zondag, er is een beeldenexpositie, huisgemaakt gebak en er zijn diverse bijzondere gasten. Hemerocalliskweker Martin Adema bijvoorbeeld, neemt een prachtige collectie van zijn favoriete plantensoort de daglelie mee naar Meeden. Van der Plancke komt met zaden, boeken en bamboes en Stichting Kinderhulp Gambia presenteert sieraden, beelden en Afrikaanse gebruiksvoorwerpen. In en rond de boerderij wordt een fraaie collectie brocante getoond.

Open: zaterdag 15 en zondag 16 juli van 10:00 tot 17:00 uur. Toegang is gratis.