Veendam goed vertegenwoordigd op SO

GRONINGEN - De regionale Special Olympics in Groningen zijn weer geweest. Ruim 700 sporters met een verstandelijke beperking hebben meegedaan aan deze spelen aan maar liefst elf takken van sport: paardrijden, zwemmen, tennissen, bowlen, korfballen, basketballen, judo, voetbal, atletiek, bocce en tafeltennis.

Na een mooie openingsceremonie met het hijsen van de vlaggen, het ontsteken van de vlam en opzeggen van “de eed” in het Willem Alexander Sportcomplex, gingen alle sporters richting de sportcomplexen om te beginnen aan een lange dag sporten.

Paardrijden vond plaats in manege Lipiza in Veendam, alle andere sporten in Groningen. Veendam was goed vertegenwoordigd in de onderdelen paardrijden, atletiek en zwemmen.

Vijftien sporters deden mee aan atletiek met de onderdelen 100 m sprint, 200 m sprint en 400 m sprint, kogelstoten en verspringen. Hier werden maar liefst 17 gouden, 11 zilveren en 4 bronzen medailles op gehaald. Verder nog 7 x een 4e plaats, 1 x 6e en 1 x een 7e plaats.

Ook de zwemmers, die deze keer met 11 mensen waren vertegenwoordigd, hebben de nodige medailles binnengehaald, 6 gouden, 5 zilveren en 5 bronzen.