Kippenvelmomenten voor Richard

VEENDAM - De 23-jarige Richard Borgman uit Veendam is gereed voor de circuitdag van Against Cancer die woensdag 12 juli 2017 op het TT-circuit van Assen wordt gehouden.

De circuitdag van Against Cancer is een van de geweldige dagen om zieke kinderen een onvergetelijke dag te bezorgen. Voor onder andere de circuitdag wordt geld ingezameld om deze dagen te kunnen organiseren en om de wensen van de zieke kinderen uit te laten komen.

De circuitdag is alleen voor gezinnen waarvan een kind is getroffen door de ziekte kanker. “Scheuren” in een Maserati of Ferrari met echte coureurs, achterop de motor stappen om het circuit te verkennen. Over het nabijgelegen militaire terrein crossen in een tankwagen of Dakartruck. Een helikoptervlucht maken, in een politieboot varen, spelletjes doen met de politie of brandweer het behoort die dag allemaal tot de mogelijkheden.

Richard; “Vorig jaar heb ik deze dag voor het eerst meegemaakt en mochten zieke kinderen ook met mij in de auto over het TT-circuit rijden, en het heeft mij toen geraakt, ik vond het zo mooi om wat te betekenen voor de kinderen. Je ziet ze glunderen van geluk en blijdschap, en daar doe je het voor op zo’n dag. Het zijn echt kippenvelmomenten”.

Dit jaar heeft Richard (beroepschauffeur bij Defensie) het wat groters aangepakt door middel van een bedrijvenactie. Bedrijven konden een donatie doen in ruil voor een reclame sticker op zijn Honda Civic. Dat heeft inmiddels circa € 550.- euro opgeleverd voor Against Cancer.