Voedselbank niet bevoorraad

VEENDAM - De Voedselbank Veendam zit met een probleem. De winkel aan deTransportweg wordt momenteel niet bevoorraad. Reden: in het het distributiecentrum in Meppel is momenteel te weinig mankracht.

,,We zijn wel gewoon open”, bezweert chauffeur Jan van der Laan, ,,maar we kunnen alleen de ersntigste gevallen, de gezinnen die echt helemaal niks hebben, helpen. We zijn voor 95 procent afhankelijk van de aanvoer vanuit Meppel.

Er worden wekelijks 310 gezinnen voorzien van de meest basale boodschappen vanuit de VoedselbankVeendam. Op 13 augustus moet de bevoorrading vanuit Meppel weer op gang komen. ,,De 17-de kunnen wij weer normaal uitdelen”, zegt Van der Laan. Mensen die een paar boodschappen kunnen missen, kunnen hun spullen inleveren bij de Voedselbank aan de Transportweg.

Intussen mengt ook Jannie Orsel van het Uitdeelpunt en de Stichting Eerste Hulp in de kwestie. Ze roept alle Veendammers op om in hun keukenkastjes te kijken of er nog goede en houdbare producten zijn. Haar uitdeelpunt zit inmiddels in Heiligerlee, maar ze is van plan om een keer in de week boodschappen uit te delen aan de Dr. A. Kuyperstraat 23 in Veendam.