‘De schrik zit er nog in’

VEENDAM - en is druk met het vervangen van de kunststof kozijnen en ramen. En binnen in de woningen zijn stukadoors en schilders druk met de herstelwerkzaamheden. Ook zullen van enkele appartementen de binnendeuren en de laminaatvloeren vervangen moeten worden.

,,Ja de schrik zit er soms nog goed in, als we even een klap of dreun horen dan schrikken we al weer”, aldus een van de bewoners die drukdoende is om even tijdelijk elders te gaan wonen. Hun inboedel wordt tijdelijk opgeslagen door een plaatselijk verhuisbedrijf.

Vijf appartementen worden geheel gesloopt en opnieuw gebouwd, de overige 11 appartementen die leeg staan gaat Acantus van binnen vernieuwen, met onder meer nieuwe badkamers en keukens. Acantus overweegt daarnaast om ook de isolatie van het complex te verbeteren.

Het werk begint met de sloop van de vijf appartementen en de herbouw daarvan. Daarna volgt de verbouwing van de overige appartementen. De verwachting is dat de werkzaamheden in de zomer van 2018 klaar zijn en dat ze vanaf dan weer kunnen worden verhuurd. Het plan is om het deel van het complex dat nu bewoond is, aansluitend op te knappen.

De voormalige bewoners van de Julianalaan-flat die nu elders wonen, de overige bewoners en omwonenden, zijn inmiddels geïnformeerd over de plannen. Samen met bewoners wil Acantus ook andere verbeterwensen voor het complex in kaart brengen, zoals het verbeteren van de ingang aan de achterzijde. Bijna alle bewoners die in april verhuisd zijn, hebben bij Acantus aangegeven dat zij niet terug willen keren naar hun oude huis.

Mochten zij alsnog van gedachten veranderen, dan gaat Acantus daarover met ze in gesprek.