Ontdek de schat van Veendam!

VEENDAM - Het meeste zuivere magnesium ter wereld komt uit Veendam. Op 8 en 9 september aanstaande organiseren alle met magnesium betrokken bedrijven in Veendam samen de eerste editie van de ‘Magnesiumdagen’. Vrijdagavond vindt een gezamenlijke aftrap plaats en zaterdag wordt een uniek kijkje achter de schermen aangeboden.

Magnesiumchloride is een vorm van zout dat voor veel verschillende doeleinden gebruikt wordt. Naast de industriële en technische toepassingen kent het ook vele vaak nog onbekende belangrijke gezondheid en wellness toepassingen voor de mensheid.

Er is maar één plek ter wereld waar dit meest pure en natuurlijke magnesiumchloride gevonden kan worden en dat is; Veendam, een plek om trots op te zijn en te koesteren. De unieke omstandigheden in Veendam zorgen voor een belangrijke schat aan grondstoffen voor de hele wereld.

Om deze unieke schat van Veendam meer op de kaart te zetten organiseren alle met magnesiumchloride betrokken partijen in Veendam de eerste editie van de ‘Magnesiumdagen’. Vrijdagavond 8 september vanaf 18:30 uur zal er een centrale aftrap met spectaculaire optredens en diverse lezingen in het centrum van Veendam en het vanBeresteyn theater plaatsvinden. Inschrijving voor de lezingen is mogelijk via onderstaande website. Zaterdag 9 september zullen vanaf 10:00 uur tot 16:00 uur de deuren van o.a. Zechstein Minerals, Zechsal , North Water, IJssel technologie en Nedmag geopend zijn voor publiek. Er rijden die dag gratis bussen rond om het publiek langs de verschillende locaties te vervoeren. De magnesiumdagen zijn geheel gratis en iedereen is van harte welkom.

Kijk voor aanvullende informatie en het volledige programma op www.magnesiumdagen.nl