Zwarte band Kyokushin karate voor Melissa Geukens

MUNTENDAM - Afgelopen weekend heeft Melissa Geukens, trainend bij Karateschool Sandokai Muntendam, haar zwarte band (eerste Dan) in Kyokushin Karate behaald. Het zwarte band examen werd afgenomen op het jaarlijkse zomerkamp onder toeziend oog van de examencommissie van de NKA/IFK Nederland.

Het zwarte band examen bestond uit een drie uur durend technisch examen en een twee uur durend fysiek examen. Tijdens het technisch examen zijn onderdelen als Kihon (basistechnieken) en Kata (schijngevechten in een vaste loopvorm) getoetst. Het tweede gedeelte van het examen bestond uit een zwaar fysiek examen met onderdelen zoals sparren en stamina (diverse oefeningen op stootkussens). Daarnaast werd er tijdens het gehele zomerkamp gelet op doorzettingsvermogen, wilskracht, discipline en respect.

De leraar van Karateschool Sandokai (Sensei Mark Dol) over het examen: “Het behalen van een zwarte band in het Kyokushin karate is een uitzonderlijke prestatie. Het vereist ontzettend veel trainingsuren en minimaal een jaar voorbereiding om überhaupt het examen te kunnen voltooien. Wij als vereniging zijn daarom ontzettend trots op de prestatie van Melissa”.