Odd Fellows gul voor MH Cultuurcentrum

WILDERVANK - Stichting Maatschappelijke Activiteiten van de vier Veendammer Odd Fellows Loges hebben maandagmorgen een AED-apparaat (defibrillator) aangeboden aan het Margaretha Hardenbergh Cultuurcentrum in Wildervank. Jaap Bosscher overhandigde deze namens de Odd Fellows aan Harry Hartsema van de Margaretha Hardenbergh Cultuurcentrum.

Twee van de vier Veendammer loges zijn verwant aan deze kerk. En dragen de namen van de stichters van dit gebouw t.w. De Margaretha Hardenberg Rebekkah loge voor de dames en de Adriaan Geerts Wildervanck loge voor de mannen. Samen met de twee andere loges de Amphora Rebekkah loge en de Sems loge vormen zij het Odd Fellows gemeenschap voor Veendam en omstreken. Odd Fellows leden komen uit gemeenten Veendam, Stadskanaal, Pekela, Vlagtwedde, Menterwolde, Zuidlaren en Gieten.

Nauw verbonden bij de samenleving en de medemens, vandaar dat het verzoek dan ook door de Odd Fellows werd gehonoreerd. Harry Hartsema is na een incident in het cultuurcentrum verheugd met AED. “Uiteraard spreken we de hoop uit het niet nodig te zijn, maar het is vanaf nu preventief aanwezig”.