Snoepjes in de heg leiden tot lang huwelijk

VEENDAM - Het is woensdag 2 augustus 2017 precies 65 jaar geleden dat Christiaan Prummel (geb. 20 januari 1931) en Henderikje Waarsing (geb. 8 maart 1931) elkaar het jawoord gaven. Ter gelegenheid hiervan kwam wethouder Andre Hammenga van Veendam zijn felicitaties overbrengen aan het echtpaar vergezeld met een fraai boeket bloemen.

Het was op de Zuidwending waar ze elkaar zagen, Cristiaan was daar bij een boerderij op het dak aan het timmeren, toen Henderikje daar dagelijks langs fietste naar haar ouderlijk huis. Regelmatig legde ze lekkere snoepjes in de heg voor Cristiaan. Uiteindelijk kwam er een afspraak bij de Gado busstation aan de Langeleegte in Veendam. Al snel waren ze verliefd op elkaar en daarna werd er getrouwd en ging men op de Zuidwending wonen waar een van de twee dochters werd geboren. Na tien jaar Zuidwending werd het huis van opa gekocht aan het Beneden Westerdiep. Dat dit een gouden plek was bewijst het bruidspaar wel, want ze wonen er inmiddels al 55 jaar.

„Het is hier zo geweldig wonen aan het Westerdiep met z`n water en boerderijen``.

Cristiaan is 45 jaar timmerman geweest, waarvan 24 jaar bij Pepping-Meertens. Maar ook in zijn vrije tijd mocht hij dagelijks graag even beetje klussen met hout, maar ook hun prachtige bloementuin steken ze veel vrije tijd in.

De feestelijk dag werd gevierd met de twee dochters en schoonzonen en de 4 kleinkinderen en 3 achterkleinkinderen