CliniClowns krijgen geld

WILDERVANK - e organisatie was in handen van de Club New Life: Eddy Charles, Emmo Spieard en cafébaas Richard Haak hebben met behulp van veel vrijwilligers het sfeervolle gebeuren op poten gezet. Ze kunnen terugkijken op een gezellige piratenweekend, met op de zaterdagavond de belangeloze optredens van artiesten voor de CliniClowns.

Richard Zandstra van Snak Appeal heeft de cheque ter waarde van 607,81 euro in ontvangst genomen. ”Wij verkopen snoepjes van Snak Appeal, een organisatie die zich ten doel heeft gesteld om snoep te verkopen voor de CliniClowns”, aldus Zandstra.

Richard Haak van Café New Life was ooit door Richard Zandstra gevraagd of hij snoep voor de CliniClowns wilde gaan verkopen. Bovenop het bedrag van de cheque was er via de verkoop van snoep die avond nog 119,19 euro bijgekomen. Het totaalbedrag van 727 euro is inclusief donaties van sponsoren, waaronder Café New Live zelf. Richard Haak was vanwege het contact via de snoepdozen de initiatiefnemer om de benefietavond met artiesten voor de CliniClowns aan het Piratenfeest te koppelen. Hij ondersteunt het snoepdozen project omdat het geld daarbij in de eerste plaats voor het goede doel zelf is. Voor de CliniClowns gaat er namelijk van elke euro 80 cent naar het goede doel. Voor dit evenement werden artiesten benaderd, maar toen het via Facebook rond ging zingen hadden een aantal zichzelf al belangeloos aangemeld: Auke Doddema, Ebe Hulshof, Danny Heden, Otto Roona, Ronald & Aisha, Gerda & Terry West, Gezusters Liesje en Meintje, Johan van der Sluis en Henk Klok hebben 200 bezoekers een mooie avond bezorgd. Danny Heden was er helemaal voor vanuit Amersfoort overgekomen. Hij vond het initiatief zo mooi, en de sfeer zo gezellig, dat hij ook geen onkostenvergoeding heeft gevraagd. En heeft toegezegd de volgende keer weer van de partij te willen zijn. Want Richard Haak is voornemens er een jaarlijks terugkerend evenement van te maken. De CliniClowns hebben laten weten verheugd te zijn met de gift. Zij brengen bij zieke kinderen en hun ouders even die glimlach weer terug. Richard Zandstra draagt hun een warm hart toe. Hij vindt het ook heel belangrijk dat er meer CliniClowns bij komen.